İKİNCİ DÖNEM BAŞLADI, YENİ ŞEYLER ÖĞRENMEYE HAZIR MISIN?
Tatil bittiği için birazcık üzüldüğünü tahmin edebiliyorum ama iyi tarafından bakmayı düşünebilirsin; yeni şeyler öğrenmek, denemediğin projeleri hayata geçirmek... Okulda arkadaşlarınla zaman geçirmek için 4 ayın var!
Bu sayımızda Canan Dağdeviren hakkındaki ilham verici yazıyı mutlaka okumalısın. Bilimle tutku ile uğraşan insanların neler yapabileceklerine dair bir başarı öyküsü...
Bu ay aramıza yeni katılan yazarımız Mushab Bedirhan Andız da matematiğe tutku ile bağlı bir matematikçi. Onun matematiğe olan sevgisini ve hayranlığını kendi yazısında okuyabilirsin.
Tabii ki projelerimize devam ediyoruz. Arduino konusunda ilk sayımızdan beri bilgilerimizi geliştirerek ilerliyoruz. Eğer bu konuda yeni isen www.pusulakitaplik.com adresinde dergilerimizin eski sayılarını bulabilirsin. Her ne kadar makerlar Arduino’yu yaygın olarak kullansalar da, Rasperry Pi de farklı özellikleriyle projelerde sıkça kullanılıyor. Bu sayı Rasperry Pi ile tanışıyoruz. Sonraki sayılarımızda da Rasperry Pi ile projeler yapmaya başlayacağız.
Bizi takip etmeye devam edin...
Derya Karakoyun
İÇİNDEKİLER
HABERLER KODU GAME İLE PROGRAMLAMA ÖĞRENİYORUM #5 - Pac-Kodu oyunu giderek güzel bir hal almaya başladı. Geliştirmeye devam.
ARDUINO İLE UZAK HAVA İSTASYONU - Evde otururken dışarıdaki havanın sıcaklığını merak ettiniz mi? Bunu dışarı çıkmadan da öğrenebilirsiniz.
MATEMATİK SANDIĞIMIZDAN DAHA GÜZEL - Matematiği bir ders olarak görüyoruz görmesine de bu matematiği neden sevmiyoruz neden onunla iyi bir arkadaş gibi geçinmiyoruz?
DİJİTAL TİCARET - Dijital Ticaret Nedir? Dijital Ticaret Nasıl Yapılır? Dijital TicaretteGüvenlik...
SEVİMLİ ROBOT WAMPRO İLE TAKVİMİN TARİHİ
KALEYDOSKOP YAPIMI -Eğlenceli bir dürbün, adım adım kaleydoskop yapımı...
EN YAKIN YILDIZA YOLCULUK - Kozmik mahallemiz Güneş Sistemi’nin arka sokaklarının da ötesine bir yolculuk, Alfa Centauri’yi ziyaret ediyoruz.
HAVA ROKETİ - Havanın itme gücünü kullanan eğlenceli bir roket yapımı...
CODEART-PROGRAMMING PUZZLES -Programlama Öğretim Araçlarını tanımaya devam ediyoruz.
FRAMBUAZLI ELEKTRONİK PASTA: RASPBERRY Pi Arduino ile Raspberry Pi bazı yönlerden birbirine benzese de aslında ayrı dünyalar.
BİLİMİN YOLUNDA YÜRÜYEN GENÇ BİR KADIN Sağlık için yaptığı buluşuyla nesiller boyu akılda kalacak olan Canan Dağdeviren
KENDİ SCHOOL MAKER FAIRE’INIZI DÜZENLEYİN İster öğrenci ister öğretmen olun, sizler de kendi okulunuzda Maker Faire düzenleyebilirsiniz.